وبلاگ

آيفون ريپک( RePack ) چيست ؟
اگر به بازار آیفونها و یا سایتهای خرید و فروش کالای دست دوم نگاهی انداخته باشید، به طور حتم نام و اصطلاح پک اصلی و ریپک به گوشتان خورده است. آیفون ریپک (Repack iPhone) که به معنای بستهبندی مجدد کالا (ساخت یک جعبهی جدید) است، یکی از مشخصههای منفی در خرید کالاست که باید پیش از یک خرید خوب و راضی کننده، مدنظر قرار دهید.
قرار دادن نام ریپک بر روی یک محصول اپل، میتواند علل مختلفی داشته باشد؛ که از جمله آن:
- گوشی به صورت عمده و به شکل غیر رسمی و قاچاق وارد کشور شده باشد.
- نابود و یا خارج شدن کارتن گوشی از حالت اولیه.
- فروشندههای متقلب و کلاهبردار: ریپک کردن دستگاههای تعمیری، ریفربیششده، و حتی دست دوم به عنوان کالای نرمال و فاقد ایراد
معایب گوشیهای ریپک:

- نداشتن لوازم جانبی اصلی اپل: باتوجه به تحریمها و صدالبته قیمت روزانهی ارز، تهیهی هریک از اقلام همراه دستگاه به صورت اصلی، بسیار دشوار خواهد بود.
- عدم تضمین در زمینهی تهیهی گوشی پلمپ و بدون بازشدگی و حتی فروش دستگاه ریفربیششده به عنوان دستگاه آکبند.
- احتمال کار کرده بودن گوشی (بررسی وضعیت آکبندی گوشی در سایت applecoverage.com حتماً توصیه میشود. برای این کار آموزش بررسی وضعیت فعال بودن آیفون را مطالعه کنید.
- در صورت کارکرده بودن دستگاه، احتمال گارانتی بودن آن توسط اپل بسیار ضعیف خواهد بود.
- کارتن صد در صد ساختگی و غیر اصل که باعث سخت شدن پروسهی فروش آن گوشی در آینده میگردد.
تشخیص آیفونهای ریپک

تلاش شرکت اپل همواره بر این بوده که محصولی عاری از هرگونه تقلب و دستکاری را به مصرف کنندهی نهایی برساند. این شرکت طراحی پلمپ جعبهی تمام محصولاتش را به گونهای انجام داده است که کار پلمپسازی مجدد آن را بسیار مشکل میکند. متأسفانه امروزه، هوش سیاه کلاهبرداران به قدری قوت گرفته است که تشخیص این امر تا حدی دشوار است. اما با رعایت چند نکتهی مهم و ساده، میتوانید تا حد بسیار بالایی در تشخیص وضعیت پک دستگاه درست عمل کنید :
بررسی وضعیت پلمپ دستگاه : پیشتر، آیفونهایی که به صورت آکبند عرضه میشدند، پلاستیکی ظریف بر روی کارتن داشتند که دارای خطوطی بسیار ظریف و دقیق در لبههای اطراف و یک خط سرتاسری که به موازات طول کارتن از وسط دو سمت دیگر عبور میکرد، بودند. این خطوط که شبیه به حرف T بودند، تشخيص وضعیت اصالت بستهبندی را بسیار راحت میکرد. متأسفانه با این وجود مواردی از این بستهبندی دیده شده که بسیار شبیه به مورد کارخانهای بودند در صورتی که توسط اشخاص متقلب بستهبندی و عرضه شده بودند.
برچسب گارانتی

از آیفون 7 به بعد که تمام تلفنهای همراه به دلیل راه اندازی طرح رجیستری توسط شرکتهای گارانتی وارد شدند، اکثر شرکتها برچسبهای گارانتی را به طوری اطراف جعبه نصب کردند که برای دسترسی به داخل جعبه باید این برچسب پاره شود و این کار، راه را برای سودجویان تنگتر کرد.

بسته بندی جدید در آیفون 7

این پلاستیک پس از عرضهی آیفونهای سری 7، دچار تغییر در طراحی شده، و از آیفون ۸ و ایکس تا آیفون سری ۱۲، این پک دارای یک چسب بسیار ظریف در ناحیهی پلمپ است، که پس از اولین باری که باز میشود احتمالا میتوانید در قسمتهای دارای چسب کمی گرد و خاک یا اثر انگشت ببینید. همچنین مانند بسته بندی کارخانه مرتب و تمیز نخواهد بود. همچنین در زیر هیچ قسمتی از این نایلون یا روی کارتن، نباید اثر انگشت یا کثیفی باشد.
به این پک اصلی توجه کنید (قسمتهای مهم مشخص شده اند)




بسته بندی جدید در آیفون 12 و 13

با عرضهی آیفون سری ۱۲ برای محقق کردن هرچه بیشتر ادعای خود در مورد محافظت از محیط زیست، به طور کلی نایلون را از بسته بندی های خود حذف کرده و بسته بندی های خود را به شکل دیگری انجام داد.

این بسته بندی را نیز مانند بسته بندیهای قبل جعل کرده و کاربران را گول میزنند.
- پیش از خرید هر آیدیوایسی، حتماً جعبهی آن نمونهی دیگری از محصول را بررسی کنید؛ تا با وضعیت جنس و سختی کارتن (از طریق لمس)، نحوهی چاپ عکس، نوشتهها و مشخصات دستگاه (با نگاه دقیق) آشنا شوید. این کار کمک شایانی در زمینهی تشخیص دستگاه میکند.
- در صورتی که دستگاه را با عنوان کالای آکبند خریداری میکنید، لازم است وضعیت روشن شدن آن را از سایت applecoverage.com جویا شوید؛ این کار در ایران اصطلاحاً استعلام وضعیت نات-اکتیو دستگاه نامیده میشود.
صفحهی رسمی فروش محصولات اپل :
https://www.apple.com/store
مطلب مشابه :